Monday 30 May 2011

Sayılarla Bilgisayar Oyunu Filmleri


Bayılana Gazoz'da daha evvel Sayılarla Süper Kahraman Filmleri'ne yer vermiştik. Bu sefer ise bu kaynakta yer alan benzer bir çalışmayı paylaşıyoruz. Bu sefer konumuz sayılarla bilgisayar oyunu filmleri.

En fazla gişe hasılatı yapan bilgisayar oyunu filmi, yaklaşık 275 milyon dolar ile Lara Croft:Tomb Raider olmuş. Karşılaştırmak amaçlı Batman:The Dark Knight'ın 1 milyar doların üzerinde gişe hasılatı yaptığını hatırlayalım.

Rotten Tomatoes ve Metacritic sitelerinde yapılan değerlendirmelere göre, seyircilerin en beğendiği 3 bilgisayar oyunu filmi, Final Fantasy:The Spirits Within, Prince of Persia:The Sands of Time ve Mortal Kombat. Kişisel fikrim Final Fantasy diğer filmlere göre açık ara önde.

Yine bu sitelerdeki yorumlara göre, en kötü bilgisayar oyunu filmleri ise Alone in the Dark, House of Dead ve Double Dragon. Valla bu filmlerin yapıldığından bile haberim yoktu. Hele bu listedeki bir başka film, Street Fighter:The Legend of Chun-Li beni benden aldı. IMDB notu 3,8.

Oyunu yapılması gereken filmler şeklinde bir bölüm de var. Sucker Punch, 300, Fast and Furious bu bölümdeki filmlerden. Tomb Raider'ın en yüksek giş hasılatı yaptığını yazının başında belirtmiştik. En az hasılat ise DOA: Dead or Alive'dan gelmiş. Demekki dövüşen, yarı çıplak hatun modeli her zaman tutmuyormuş.

Son bölümdeki oscar heykelciğine kanıp, bu filmlerden oscar alan birilerinin çıktığı sanmayın. Bilgisayar oyunu filmlerinde oynadığına inanamadığınız oscar ödüllü oyuncuları sıralamışlar o bölümde. Yani o bölümde yer alanlar başka filmlerdeki rolleri ile oscar kazanmışlar.

Sonuç olarak, listede yer alan 15-20 film arasından izlemeye değer bulduğum bir Final Fantasy var, bir de biraz Prince of Persia. O da görselliği ve eğlencesi yerinde olduğu için. Çokta zorlamamak lazımmış demek ki, her tutan bilgisayar oyunundan film yapacağız diye.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...