Tuesday 24 May 2011

Sosyal medya istatistikleri


Adage.com da yayınlanan ve sosyal medya platformları ile ilgili ilginç istatistiki bilgiler sunan görseli benimle paylaşan sevgili O.A'na öncelikle teşekkürler. İlk grafikteki halkaları pek beğenmediğimi belirtiyim, pek anlaşılmıyor farklılık var mı, yok mu kadın ve erkek populasyonu arasında.

İkinci grafik ise Türkiye gerçeği. Facebook kullanıcıları açısından Türkiye 28,4 milyon kullanıcı ile 4. sırada iken, Linkedin kullanıcıları listesinde ilk 10'da yokuz. Sonra da neden güzel ülkemde bu kadar yüksek işsizlik var diye şikayet ederiz. Kim ne yapmış bakacağına Facebook'ta, iş arasana Linkedin'de.

Facebook kullanıcılarının %57'si en çok facebook kullanıcısı bulunan 10 ülkeden birinde yaşıyorlar. Linkedin'de bu oran %82'ye çıkıyor. Facebook'ta hobileri arasında futbol veya spor belirtenler oranının kadınlar arasında erkeklerden yüksek olması beni hem şaşırttı, hem de bir hata mı var acaba dedirtti. Facebook'un istatistik sayfasına baktım fakat maalesef böyle bir bilgi yok. Belki facebook'un daha fazla kadın kullanıcısı olması olabilir nedeni, lakin twitter kullanıcılarına da bakıldığında bir kadın kullanıcı ağırlığı var yaklaşık %55 ile. Ziyaretçiler incelendiğinde ise kadın oranı %61'e çıkıyor. Yani kadınlar akitf olarak da daha fazla kullanıyorlar twitter'ı.

Benim bu grafikten çıkardığım, bir Türkiye'de cidden bir facebook çılgınlığı olduğu, bir de erkeklerin bir tek bezybol izleyip yanında alkol alıp,, bir taraftanda evin kedisini tekmeledikleri.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...