Friday 29 April 2011

Süperman amerikan vatandaşlığından çıkıyor!


Süperman'in bu hafta çıkan 900. sayısında, Süperman amerikan vatandaşlığından çıkma kararı almış. En az Kaptan Amerika kadar Amerika ile özdeşleşmiş süper kahramanımızın kararının arkasında ise şu andaki güncel politik duruma paralel nedenler yatıyor.

Süperman, Amerikan Başkanının güvenlik danışmanının isteği üzerine, İran'daki rejim karşıtı göstericilere güç kullanmadan destek vermek için İran'a gider, fakat burada İran hükümeti tarafından Amerikan'nın bir kahramanı olarak algılanıp, İran'a gelmesi bir savaş nedeni sayılır.

Bunun üzerine aldığı kararların ve yaptıklarının her zaman Amerikan politikası olarak algılanacağını anlayan Süperman, ertesi gün Birleşmiş Milletler'de Amerikan vatandaşlığından vazgeçtiği ve bundan böyle global anlamda süper kahramanlık faaliyetlerini sürdüreceğini açıklar.



Bundan sonra hikaye nasıl gelişecek bilmiyorum ama eminim amerikada büyük bir kitle bu kararı kınayarak süperman okumayı bırakacaklar. Vatandaşlarının yaklaşık %50'sinin ciddi konservatif olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.

Buna karşılık DC'nin de bunu amerikanın dünya politikasının eleştirmek için yaptığını zannetmiyorum. Dünya üzerinde daha fazla okuyucu ve para kazanmak için yapmıştır. Bir de bunu yapa yapa Obama döneminde mi yaptı. Bare küçük Bush döneminde yapsaydı.

Hemen konuyla ilgili okuduğum bir iki yorumu da paylaşıyım, en sonuncusu hele süper..

- I knew Superman was a Russian Spy. I knew it

- In the real world, i know this is all about dollars and looking good in fashionable circles. So, if DC wants to make an anti-American statement, then I will make my anti-DC statement by ending four decades of buying their products
- It's so typical of so many immigrants. Whether it's from Central America, Venus, or Krypton...after they have thiers they loose respect for the most powerful and moral country on earth. Superman isn't sure anymore about "Truth, Justice, and the American Way'? The American Way is: "We hold these truths to be self evident that all men are created equal and endowed by their creator." Why would Superman have any problems with that? I don't know but Batman is going to have to have a long talk with da Supe.
Bayılana Gazoz'da konuyla ilgili diğer yazılar:
2011 Süper Kahraman Filmleri Listesi

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...